Länsi-Suomen
Rukoilevaisten Yhdistys ry
OoOoOoOoOoOoOoOoOoOoOoOoOoOoOoOoOoOoOoOoOoOoO


Etusivu
Tausta
Toiminta
Lähetystyö
Lehti
6/14
7/14
9/14
Biblia
Buggen postilla
Opetusta
Tilaus
Linkit
Yhteystiedot
Palaute
Kysymykset
Haku

Länsi-Suomen Herännäislehden pääkirjoitus 7/14

Länsi-Suomen Herännäislehdestä julkaistaan LSRY:n kotisivuilla pääkirjoitus. Koko lehden voit tilata kotiin painettuna tai sähköpostiisi e-lehtenä tilaussivun kautta.


"Kehukaamme, kehukaamme Jeesust' keskenämme"

Kokoonnumme 18.-20. heinäkuuta Harjavaltaan viettämään rukoilevaisten kesäjuhlia (ks. ohjelma tästä lehdestä). Vanhan virren säkeistöä mukaillen päivien yleisteemana on kehotus: "Kehukaamme, kehukaamme Jeesust' keskenämme". Jotta näin tapahtuisi, täytyy tuntea hänet ja hänen hyvät tekonsa meille. Muussa tapauksessa ei ole mitään syytä kerskata hänestä. Siksi me kokoonnumme yhteen, jotta saisimme kuulla Raamatun sanasta selitettynä, mitä hyvää Vapahtajamme on tehnyt ja yhä vielä tekee meille. Siitä nousee tuota suuriäänistä kehumista, joka kuuluu kauas.

Joskus kehumme jotakuta erinomaisesta suorituksesta. Hän voi olla yhtiön ahkera työntekijä, joka onnistuu saamaan tavoitellun ja rahakkaan sopimuksen. Hän voi olla huippuluokan pelaaja, joka ratkaisee jännittävän matsin ilmiömäisellä taituruudellaan. Tai hän voi olla lahjakas muusikko, joka lumoaa kuulijansa sulosävelmillä. Heitä kutakin me kehumme heidän tekemisistänsä. Heidän julkinen kehumisensa luo "nostetta": Tuntuu siltä, että se, mitä nyt on tapahtunut, koskee meitä jokaista. Sen myötä yhteyden kokemus ihmisten välillä ikään kuin vahvistuu.

Jeesuksen kehuminen perustuu siihen, minkä vain hän on pystynyt suorittamaan. Hän on saapunut voittamaan Saatanan, kukistamaan helvetin, tuhoamaan kuoleman ja pelastamaan syntiset. On syytä iloon ja riemuun! Silti me kristityt tuon tuostakin häpeämme Jeesustamme. Emme rohkene korottaa ääntämme häntä kiittääksemme. Kehumisen sijasta vaikenemme tai varovasti pidämme ihan pienen pientä ääntä. Maailma se sitten siinä vieressä suorastaan pilkkaa ja rienaa kuuluvasti ja tekee monet pyhät asiat naurunalaisiksi. Arka ja yksinäinen kristitty saattaa tuntea kaiken tämän keskellä oman suunnattoman voimattomuutensa. Ei enää jaksa säilyttää rohkeuttaan Herrassa. Silloin on hyvä kokoontua yhteen ja avata suunsa kehumaan häntä vaikkapa tuon tutun virren sanoin. Hänen nimensä ja hänen armotekojensa ylistys vaientaa tämän maailman öykkäröinnin. 2. Tim. 1:7 todistaa: "Sillä ei Jumala ole meille antanut pelon henkeä, vaan väkevyyden, rakkauden ja raittiuden hengen." Samoin 1. Kor. 1:12 vahvistaa: "Mutta emme ole saaneet tämän maailman henkeä, vaan sen Hengen, joka Jumalasta on, että me tietäisimme, mitä meille Jumalalta annettu on." Juuri "ilo Herrassa" on meidän väkevyytemme (Neh. 8:10). Hän on ristin verinen Sankari, joka on voittanut. Hänessä mekin voitamme. Hänen voittonsa todella koskee meitäkin.

Toisinaan jotkut kristityt kokoontuvat yhteen kehumaan itseänsä. Kerrotaan, mitä erinomaista on tullut tehtyä ja kuinka jälleen on onnistuttu omassa yrittämisessä. Tuontapaiset kokoontumiset ovat totta puhuaksemme silkkaa valhetta. Jopa kaikki meidän vanhurskautemme on niin kuin saastainen vaate (Jes. 64:6). Ei meillä ole mitään kerskattavaa tai leuhkittavaa. Siksi tuollainen kehuminen on mitä viheliäisintä. Se johtaa ulkokultailuun, joka on vastenmielisin uskonnollisuuden muoto ja meno. Lisäksi se riistää kunnian Jumalalta, mikä vie mennessään kaiken hänen siunauksensa. Kristillinen seurakunta, joka erehtyy korottamaan itseänsä, on ihan kohta entinen seurakunta. Unohda siis oma kehusi. Kehu Jeesusta, ainoastaan häntä! Jumalan sana todistaa jälleen väkevästi: "Ettei hänen edessänsä yksikään liha kerskaisi ... Että niin kuin kirjoitettu on: Joka itsiänsä kerskaa, hän kerskatkaan itsiänsä Herrassa." (1. Kor. 1:29, 31).

Näillä kehotuksen ja rohkaisun sanoilla toivotan teidät tervetulleiksi rukoilevaisten kesäseuroihin Harjavaltaan. Tulkaa kehumaan Jeesustanne, Vapahtajaanne!

Timo Laato

LSRY:n pappi


Olet lehden lukija (11.2.04 lähtien).Sivuja päivitetty viimeksi 27.9.2014
Sivujen ylläpito: petri salomaPOISTA_TAMA(a)rukoilevaisuus com