Länsi-Suomen
Rukoilevaisten Yhdistys ry
OoOoOoOoOoOoOoOoOoOoOoOoOoOoOoOoOoOoOoOoOoOoO


Etusivu
Tausta
Toiminta
Lähetystyö
Lehti
Biblia
Buggen postilla
Opetusta
Tilaus
Linkit
Yhteystiedot
Palaute
Kysymykset
Kysymyksen jättö
Haku
Tulostettava sivu

Kysymyksiä & vastauksia

Jos sinulla on jokin kysymys, joka askarruttaa mieltäsi, voit jättää kysymyksen tästä (nimettömänä). Kysymyksiin vastaa rukoilevaisten pastori TT Timo Laato. Kun kysymykseen on vastattu, sekä kysymys että vastaus lisätään tälle sivulle.

Palautesivun kautta voit jättää kysymyksiä, joihin saat henkilökohtaisen vastauksen eikä niitä lisätä tälle sivulle.

Timo Laato / 19.6.2006:
"Kiitän saamastani rohkaisun sanoista. Kaikkea en ole välittänyt näillä sivuilla eteenpäin, koska olen ymmärtänyt joskus jonkun tietyn viestin henkilökohtaisesti vain minulle osoitetuksi. Samoin jotkut tietyt kysymykset voi olla ehkä parempi käsitellä jossain muussa yhteydessä kuin näillä palstoilla. Käytäntöä koskevat kysymykset, joihin joskus voi olla vaikea vaikuttaa, jos tilanne syntyy nopeasti tai yllättäen, voidaan käsitellä erikseen. Ei ole syytä ruveta pohtimaan niitä liikoja näillä webbisivuilla. Kiitän kaikesta rakentavasta palautteesta."


Kysymykset: 1-200
Kysymykset: 201-400
Kysymykset: 401-600
Kysymykset: 601-800
Kysymykset: 801-1000
Kysymykset: 1001-1200
Kysymykset: 1201-1391

Kysymykset: 1192-1211, 1212-1231, 1232-1251, 1252-1271, 1272-1291, 1292-1311, 1312-1331, 1332-1351, 1352-1371, 1372-1391

Kysymys 1391 Lisätty: 19.8.2014
Olen tehnyt syntiä elämässäni, koska en ajatellut pidemmälle ja ajattelin, että olemme kaikki vain ihmisiä. Nyt minä kuitenkin kadun tekemiäni asioita todella kovasti enkä ole tehnyt niitä uudestaan. Voiko Jumala antaa minulle anteeksi? Olen hyvin pahoillani.
Vastaus:
Jeesus on, ystäväni, kuollut sinun puolestasi. Hän on sovittanut tekemäsi synnit. Aivan jokaisen, ja siis ihan kaikki. Jeesuksen Kristuksen palvelijana, hänen käskystään julistan nyt sinulle, syntejäsi katuvalle syntiselle, syntisi anteeksi. Nimeen Isän, Pojan ja Pyhän Hengen. Mene Herrasi rauhaan!

Kysymys 1390 Lisätty: 13.8.2014
Mitä mieltä olet Gideonien tekemästä työstä?
Vastaus:
Erinomainen työnäky levittää Raamattua sinne, missä tarvitaan.
Monelle on Gideonin Raamattu ollut se, minkä kautta Jumalan on löytänyt, kun elämässä on tullut seinä vastaan.
Eri maissa joudutaan tarkkaan pohtimaan, mitä Raamatun käännöstä jaetaan Gideoneitten toimesta. On hyviä ja huonompia käännöksiä. Ja sitten on vielä tosi huonoja käännöksiä. Suomessa kaiketi on lähinnä jaossa -92 käännöstä, mikä on hyvin ongelmallista.

Kysymys 1389 Lisätty: 12.8.2014
Kun Raamattu ottaa kantaa luonnontieteellisiin ja historiallisiin asioihin, niin onko se erehtymätön ja virheetön myös näissä asioissa?
Vastaus:
Raamattu on kokonansa totuus. Vältä kumminkin ajamasta Raamattuun sisälle mahdollisesti omia käsityksiäsi siitä, minkä täytyy olla totta tai mikä ei missään tapauksessa saa olla totta.
Raamattu vastaa itse itsestään. Ei se erehdy.

Kysymys 1388 Lisätty: 12.8.2014
Ensinnäkin, Kiitos Timo hienosta vastauksesta kysymykseen 1380, kerrankin kunnon asiallista ja lohdullista opetusta tästä niin arasta aiheesta. Ja sitten oma tyhmä kysymykseni, Mitä ajattelet sellaisesta, kun kävin muutaman uskovaisen ystvän kanssa huvipuistossa, onko huvipuistossa käynti syntiä? Voiko Rukoilevainen/Luterilainen yleensä käydä huvipuistoissa, ja laitteissa?
Vastaus:
Olen lasten kanssa käynyt itsekin. Mistä tahansa voi tulla meitä kahlitseva ja orjuuttava tapa. Hyvästäkin voi ns. "tulla parhaan vihollinen". Jätä tiesi Herran haltuun rukouksessa. Hän johtaa.

Kysymys 1387 Lisätty: 12.8.2014
Vaikka lankeasi joka päivä itsetyydytykseen, niin se on vain pisara syntiä ja Jumalan armo on valtameri. Paholainen toki yrittää uskotella päinvastoin.
Vastaus:
Etenkin epäuskoon me lankeamme joka päivä. Ja ne monet muut synnit seuraavat siitä. Jumalan armo on ainut toivomme. Joka sekunti.

Kysymys 1386 Lisätty: 12.8.2014
Psykoottinen häiriöni voi olla kokonaan parantunut tai sitten ainoastaan estolääkityksen takia poissa eli kurissa. Tarvitsen Jumalalta merkin parantumisesta, jotta uskallan lopettaa lääkityksen. N. 2,5 vuoteen ei ole ollut oireita. En haluaisi mahdollisesti terveenä syödä lääkettä lopun elämääni ja se maksaa yhteiskunnalle. Pyydän seuraavan 10 viikon ajan merkkejä (1 per viikko), jotka olen määritellyt Jumalalle etukäteen. Sen jälkeen pohdin asiaa ja jos olen epävarma, niin rukoilen johdatusta, että asia ratkeaisi. Varovainen tulee olla toki, sillä mielenterveyden ongelmat ovat usein elinikäisiä. Tämän voisi jättää rukousaiheeksi näkyville.
Vastaus:
Raamattu varoittaa meitä jakelemasta Jumalalle neuvoja erilaisista merkeistä, joita häneltä "vaaditaan". En suosittele.
Ole kiitollinen, että olet saanut avun vaivaasi. Hyvä lääkäri on Jumalan lahja. Sinua on autettu sairaudessasi näin. Jatka hyvää hoitoasi.
Jos joskus kävisi niin, että Jumala näkisi hyväksi ottaa tämän vaivasi kokonaan pois, hän antaa siitä selvän tiedon sinulle. Sanoisin, että älä sinä rupea sooloilemaan hänen nimessään.

Kysymys 1385 Lisätty: 12.8.2014
Kysyisin, että miksi ihminen ei voi luottaa Raamatun päälle Jumalan Sanana? Läheiseni on kiinni jälleensyntymisopissa ja eikä ole valmis siitä luopumaan vaikka olen yrittänyt sitä sanoa, että se ei ole Raamatun mukaista... Ja haluan kiittää hyvistä kesäseuroista Harjavallassa....
Vastaus:
Ihminen on periturmeluksen tähden epäuskoinen. Siinä on se syy.
Erityisesti rukoile ystäväsi puolesta. Rakasta häntä Kristuksen rakkaudella totuudessa ja nöyryydessä.

Kysymys 1384 Lisätty: 12.8.2014
Minulla on pulmallinen kysymys. Jobin kirjan 6 luvun 14 jakeen kanssa. Täma jae on ilmeisesti haastanut kääntäjiä ympäri maailmaa. Englannin kielisissä käännöksissä tulee hurjasti erilaisia käännöksiä. Esimerkki KJV näyttää asettavan käännöksen jotakuinkin näin "Sille, joka on kaikkensa menettänyt sääliä olisi osoittanut hänen ystävänsä; mutta hän hylkäsi Kaikkivaltiaan pelon." ja NASB käännös kääntää jotenkuten näin: "Kaikkensa menettäneelle ihmiselle ystävän tulisi olla ystävällinen; että tämä ei hylkäisi Kaikkivaltiaan pelkoa." Ja NKJV Kääntää samankaltaisesti kun meidän 33/38 käännös. Ja suomalaisessakin käännöksissä on paljon eroja 1776 Biblia kääntää sen näin: "Joka ei osoita lähimmäiselleen laupiutta, hän hylkää Kaikkivaltiaan pelon.", ja tämän 1776 Biblia käännöksen mukaan myös NIV kääntää. Joten ainakin kolmella eri tavalla englanninkieliset kääntset kääntää tämän. Mikä on oikea käännös tälle tekstille? Jos mahdollista onko mahdollista vastaukseen linkki pdf. tiedoston lataamiseen, jos voisit myös sen avulla havainnoillistaa Hebrean tekstiä ja sen pilkkomista osiin, myös translitteroida se.
Vastaus:
Tarvittaessa soita minulle ja kysy lisää. Tässä yhteydessä ei ole mahdollista hirmu tarkkoihin selityksiin. Ei myöskään pdf-liitteen lisäämiseen. Mutta nyt lyhyesti kysymykseesi.
Mainittu Jobin kohta on lyhyttä ja ytimekästä kieltä. Siitä syystä sen käännösmahdollisuudet ovat monet.
Jos pyrkisi kutakuinkin sanatarkkaan suomennokseen, voitaisin po. kohta kääntää seuraavaan tapaan:
"Tuhoutuvalle/nääntyvälle lähimmäiseltään armo, Kaikkivaltiaan pelon hylkää/jättää."
Biblia ymmärtää jakeen niin, että ensimmäinen lause puhuu siitä, joka tuhoaa lähimmäiseltään laupiuden - ja siinä samassa kieltää Herran pelon toisen lauseen mukaisesti.
KR 33/38 ymmärtää kohdan siten, että ensimmäisen lauseen mukaan lähimmäisen on osoitettava armoa sillekin, joka on nääntymässä, tuhoutumassa, vaikka tämä olisi jopa hylännyt Herran pelon.
Silloin tällöin Raamatun tekstit mahdollistavat useita oikeita käännöksiä. Joskus Raamatun kirjoittajat tuntuvat kirjoittaneen ihan tarkoituksella näin. Esim. Johannes evankeliumissaan.
Toisinaan taas oikeaan suomennokseen pääseminen tarvitsee hyvin huolellista jakeen tutkimista omassa yhteydessään ("kontekstin valossa").

Kysymys 1383 Lisätty: 12.8.2014
Hyväksyykö rukoilevaisuus diakonissat? Entä naiskanttorit?
Vastaus:
Tietty.

Kysymys 1382 Lisätty: 12.8.2014
Mitä on rukoilevaisuus ruotsiksi?
Vastaus:
Bedjarrörelsen.

Kysymys 1381 Lisätty: 12.8.2014
Miten tärkeänä armojärjestystä on pidettävä? Itse en ole kokenut varsinaista musertavaa synnin ahdistusta ennen armoa ja on myönnettävä, etten mainittavasti koe syntisyyttäni myöskään tunnustaessani syntejäni. Kuitenkin tiedän olevani syntinen ja pyydänkin siksi Jumalalta lähes päivittäin armoa kristillisessä kilvoituksessani ja pyydän syntejäni anteeksi ja että Herra vahvistaisi minua, etten enää niin herkästi lankeaisi.
Mielestäni ainakaan suurta tunnetta ei välttämättä pelastavaan uskoon vaadita, koska pelastummehan yksin armosta, yksin uskosta, yksin Kristuksen kautta, emmekä omilla tuntemuksillamme, vaikka Pyhän Hengen herättämilläkin.
Vastaus:
Armonjärjestyksiä on monenlaisia. Siksi kysymykseen ei ole mitään yksiselitteistä vastausta. Lyhyt ja hyvä armonjärjestys on: Hätä, apu ja kiitos. Se kattaa hyvin Raamatun monet kuvaukset ihmisten heräämisestä synnin unesta ja pääsyn Jumalan armoon. Eikö se ole siinä? Armonjärjestyksen kokeminen omalla kohdalla voi vaihdella tunteen tasolla. Pääasia on, että saa luottaa syntisenä Jeesuksen apuun ja armoon.

Kysymys 1380 Lisätty: 27.6.2014
Ihmettelen että miten minäkin voin pelastua, kun lähes joka päivä lankean itsetyydytykseen?
Vastaus:
Kristus on tullut pelastamaan syntisiä. Sellaisia me olemme, kukin eroittelematta. Meillä on jokaisella taistelua oman helmasyntimme kanssa. Tässä tapauksessa olisi minusta tarpeen miettiä ja pohtia syitä, jotka johtavat itsetyydytykseen. Onko kyse pelkästään eri seksuaalisista himoista vai haetko lohdutusta yksinäisyyteesi tai epäonnistumisen kokemuksiin? Onko seksistä tullut tavallaan jokin korvike, jolla itsetunto löytää "lohtua" sisimmän kipuihin? Usein seksin taakse kätkeytyy jotain muutakin kuin suoranaista himoa ja sen tunnistaminen voi auttaa pääsemään eteenpäin.
Rohkenisitko jutella jonkun kanssa elämäsi syvistä tunoista?

Kysymys 1379 Lisätty: 27.6.2014
Keskustelimme tässä päivänä muutamana veren syömisestä. Muutama (luterilainen) kaverini oli vahvasti sitä mieltä, että verta ei kristittyjen tulisi syödä. Itse en välttämättä ole tätä mieltä ja lainasinkin Pietarin näkyä. Heidän mielestään veren syöminen kielletään selkeästi Jerusalemin apostolikokouksen päätöksessä. Minun mielstäni tässä oli pikemminkin kyse alkukristillisten seurakuntien juutalaisten omatunnoista. Toisena argumenttina veren syöntiä vastaan mainittiin se, että veren syönti kiellettiin jo Nooalta ja täten hänen jälkeläisiltään (siis koko tulevalta ihmiskunnalta) sen tähden, että veressä oli sielu ja sovitus, ei siis sen tähden, että veri olisi varsinaisesti saastaista, joten heidän mielestään Pietarin näky ja Jeesuksen kaikkien ruokien puhtaaksi julistaminen eivät koskeneet verta. Väitin kuitenkin, ettei verellä välttämättä Jeesuksen uhrikuoleman jälkeen ole niinkään sovittavaa merkitystä. Mitenkä siis on? Syökö heikkouskoinen kaalia ja voiko uskossaan vahva syödä mustaa makkaraa? (Henk. koht. minulla ei ole ongelmaa veren syömisessä, veriruo'at kun eivät ole herkkuani.)
Kysymys on lähinnä mielenkiinnosta, meillä ei ollut asiasta mitään riitaa, vaan enimmäkseen ihan toverillinen keskustelu.
Vastaus:
Tämä kysymys liittyy kysymykseen nro 1375. Katsokaa myös sitä.
Olet tosiaan oikeassa, että tuo Apt. 15 kokouksen päätös koskee juutalaisten ja pakanoitten keskinäistä kanssakäymistä, kun he kokoontuvat kristillisenä seurakuntana (ja muutenkin). Ei ole syytä loukata toista ehdon tahdoin. Siitä ei kuitenkaan saata vetää mitään yleispätevaa ohjetta yleensä. Muilta osin katso aiempi vastaus. Uudessa liitossa vanhat kiellot eivät sinänsä päde.

Kysymys 1378 Lisätty: 27.6.2014
Jehovantodistajat hylkäävät esim. oman lapsensa, joka ei tunnusta heidän oppiaan. Eli alkavat karttaa. Minut on hylätty.
Vanhempani eivät ole jehovantodistajia. He ovat narsisteja. En enää suostunut alistettavaksi, vaan toin julki oman mielipiteeni. Tästä aiheutui se, että minua uhattiin lähestymiskiellolla ja minulle ilmoitettiin etteivät halua olla tekemisissä meidän (minun ja perheeni)kanssa. Ovat omissa oloissaan, kodissaan lukittujen ovien takana. Eivät ole myöskään kenenkään sukulaistensa kanssa tekemisissä, sillä kaikissa on jotain vikaa tai ovat loukanneet heitä jotenkin heidän mielestään. En ole nähnyt heitä vuosiin. Heidän kanssaan ei voi keskustella. He eivät näytä itseään. Minulla ei ole enää vanhempia, vaikka he ovat elossa. Miten minun pitäisi suhtautua heihin? Mitä pahaa minä olen tehnyt, että olen saanut tuollaiset vanhemmat? Ihmiset ihmettelevät millainen minä olen, kun en ole vanhempien kanssa tekemisissä. Pääsevätkö he taivaaseen? Näenkö heidät siellä? En silti tiedä enää haluaisinko sitä.
Vastaus:
En osaa vastata tähän kysymykseen, kun minulla ei ole netin kautta (eikä muutenkaan) mahdollisuutta kuulla myös toista osapuolta. En pysty hahmottamaan kokonaisuutta tämän kysymyksen perusteella. Ei kyse välttämättä ole narsismista, vaan syynä voi olla yhtä lailla tuo mainitsemasi uskonnollinen ryhmä, joka antaa suunnan ja mallin käyttäytymisestä "ulkopuolisia" kohtaan. Silloin syy ei ole sanan varsinaisessa merkityksessä vanhemmissasi vaan muualla. En usko, että tämä ilmaisemasi asennoituminen vanhempiisi auttaa asiassa. Ymmärrän vahvasti pettymyksesi tunteen ja palon, mutta nyt, kun ollaan tässä, ei nurja asenne murra lukkoja. Rukoile itsesi ja vanhempiesi puolesta ja anna rukouksen muuttaa itseäsi ja heitä toisenlaisiksi. Mielestäni on hyvä, että et enää ole suostunut "alistettavaksi". Se on oikein. Tapahtukoon sekin rakkaudessa.

Kysymys 1377 Lisätty: 15.6.2014
Yritän elaa elamaani mahdollisimman terveellisesti ja noudattaen saantoja, jotta en koe huonoa omaatuntoa. Kuitenkin valilla jaa jotkin asiat harmittamaan pahasti ja omatunto soimaa. Minulle on todettu ahdistuneisuushairio (OCD) jossa pakonomaisesti ajattelen eri asioita ja koen etta minusta on haittaa ymparistolle. Muutenkin olen masentunut aina ajoittain. Olen saanut apua tahan ja yritan monin keinoin selvita elamasta naiden apujen avulla. Kuitenkin silloin talloin tapahtuu asioita jotka jaavat mieleeni kummittelemaan vaikka tekisin mielestani lopulta oikein en saa niita pois. Tallainen tilanne kavi etta kavin ruokakaupassa ostoksilla ja kassaan tuli virhe ja sita siina selviteltiin jonkin aikaa kunnes kassaneiti antoi rahasta takaisin ja lahdin. Huomasin matkan varrella etta en koskaan antanut rahaa hanelle eli hanelle tuli virhe ja antoi rahaa takaisin vaikka en koskaan maksanutkaan. Olisin voinut palata takaisin, mutta jatkoin matkaa. Tanaan menin kauppaan uudestaan ja selitin tilanteen(silla eilen pohdin tilannetta etta mita kuuluisi tehda kysymys oli kuitnekin 5 punnan summasta). Olen ulkomailla tyoharjoittelussa ja kielitaitoni ei ehka ole tarpeeksi hyva etta kassaneiti olisi taysin ymmartanyt mita tarkoitin. Jokatapauksessa han sanoi etta ei asiaa tarvitse korjata enaa. (summa on kuitenkin vain 5 puntaa) han sanoi etta asia on ok etta ei tama haittaa. En siis saanut maksettua koskaan. Tama on jaanyt nyt mietityttaan etta olenko nyt huono ihminen ja mita Jumalakin tasta ajattelee? Vaikka summa on pieni on kysymys periaatteesta ja en tieda mita tehda. Voinko nyt vain unohtaa taman ja jatkaa elamaa? Kiitos vastauksesta.
Vastaus:
Kiitos avoimesta tilityksestäsi. Minusta toimit oikein ja reilusti koko tilannetta ajatellen. Kunnioitan tapaasi hoitaa asia kokonaan pois mieltäsi painamasta. Vaikka se asia nyt vielä mietityttää ... En itsekään näe mitään syytä jäädä "jumiin" tähän tilanteeseen. Ei siihen ole mitään syytä. Voit jatkaa matkaasi vapaalla tunnolla ja iloisella mielellä.

Kysymys 1376 Lisätty: 15.6.2014
Voinko olla sellaisen kristityn kaveri facebookissa (sukulaisuussuhteilla ei tässä ole vaikutusta), joka profiilissaan julkisesti hyväksyy homoseksuaalien parisuhteet? Kysymys on varmaan liian vaikea vastattavaksi, koska riippuu millä taktiikalla on liikkeellä. Jokainen valitkoon sen tavan, joka tuntuu tehokkaimmalta auttaa toista oikealle tielle. Toisaalta Raamattu kehoittaa karttamaan niitä kristittyjä jotka julkisesti hyväksyvät synnin. Onko sellaista kristittyä kartettava, joka ei itse elä homoseksuaalisissa suhteissa, mutta hyväksyy ja opettaa niiden olevan oikein?
Vastaus:
En muutenkaan tunne mitään suurta ihastusta ja intoa ruveta tämän palstan kautta säätelemään yksityiskohtaisesti eri kristittyjen ja uskovien Facebook-käyttäytymistä tai vastaavaa. Päädytään äkkiä ja rumasti vääränlaisiin "Ei saa"-listoihin, joista on ollut pelkkää harmia monesti. Ne eivät pysty ottamaan huomioon eri tilanteita ja sovelluksia - kuten itsekin hyvin kirjoitat. Kyllä itse sanoisin, että kanssakäymisessä eri mieltä olevien kanssa on oikein ja ihan tavoiteltavaa saada todistaa nöyrästi ja rakkaudellisesti totuuden puolesta. Myös näissä 6. käskyn piiriin kuuluvissa asioissa.

Kysymys 1375 Lisätty: 15.6.2014
Voiko kristitty syödä sikaa ja muita Raamatussa saastaisiksi luokiteltuja eläimiä? Olen kuullut opetusta, ettei jakoa saastaisiin ja puhtaisiin eläimiin olisi missään varsinaisesti kumottu.

Ja miten Jeesus olisi voinut kumota (Mark.7:18-19) jonkun Tooran säädöksen. Onko kyse todella siitä, että saastaiset eläimet julistetan puhtaiksi? Miksi Jeesus kumoaisi jonkun tooran säädöksen kun ei Hän sitä muuallakaan tee (Matt 5:17-20)? Miksi Jeesus käskisi juutalaisten syödä epäpuhdasta ruokaa päinvastoin tooran ohjeita?
Vastaus:
Jumalan luoma on puhdasta. Tuon tärkeän Mark. 7:18-10 lisäksi lue myös Room. 14:13-23 ja myös Apt. 10:9-15. Ne ovat selkeitä kohtia ja antanevat vastauksen kysymykseesi. Mitään estettä ei ole esim. joulukinkun syömiseen. Uudessa liitossa ei enää päde kaikki VT:n lait ja säädökset. Niiden profeetalliset esikuvat ovat täyttyneet Kristuksessa ja Kristuksen kautta. Siksi niitä ei tarvitse (enää) noudattaa samaan tapaan kuin vanhassa liitossa.

Kysymys 1374 Lisätty: 21.5.2014
Onko meidän annettava koko perustarpeidemme yli menevä rahallinen osa maailman evankelioimiseen?
Vastaus:
"Iloista antajaa Jumala rakastaa." Se lähtee tästä asenteesta.

Kysymys 1373 Lisätty: 21.5.2014
Luin LSRY:n lähetystyöstä näiltä sivuilta. Muutama kysymys. Mennäänkö uusille alueille evankelioimaan ennestään evankelioimattomia vai keskittyykö työ pääasiassa olemassaolevien seurakuntien väkimäärän lisäämiseen? Kuinka monta uutta seurakuntaa perustetaan vuodessa? Kuinka monta voitetaan Kristukselle kuukausittain?
Vastaus:
En osaa vastata viimeiseen kysymykseen. Yksin Jumala tietää. Työtä tehdään sielujen voittamiseksi Kristukselle. Kaikkialla (myös uhan täällä Suomessa) on paljon niitä, jotka eivät ole kuulleet mitään Jeesuksesta. Sitten on lisäksi niitä alueita ja kieliä, joille ei ole edes Raamattua (tai osia siitä) käännettynä omalle kielelle. Hyvä motto on "evankelioikaa kansat evankelioimaan kansoja".

Kysymys 1372 Lisätty: 12.5.2014
Jätin viestin liittyen GFA:n lähetystyön tukemiseen, jossa lapsikaste ei ole käytössä. Toivoisin vastausta akuutisti, koska minua repii tässä sisäinen ristiriita. Ehdin jo laittaa viestin GFA:lle, jossa ilmaisin haluni tukea GFA:n lähetystyöntekijää. Vielä en siis ole kannatusta aloittanut, mutta ilmaissut haluni kannattaa. Voin vielä peruuttaa päätökseni, jos haluan.
Vastaus:
Kyllä itse haluan tukea sellaista Jumalan valtakunnan työtä, joka ei ole ristiriidassa Jumalan sanan opetusten kanssa. Valinnanvaraa kun kerta on. Itsekin olen kouluttanut Göteborgissa (siis FFG:ssä) lähettejä Aasiaan. Jos kerta on hyviä vaihtoehtoja lähetysvarojesi kohdentamiseen kaikin puolin raamatulliseen työhön, miksi ei niin tekisi?

Kysymykset: 1192-1211, 1212-1231, 1232-1251, 1252-1271, 1272-1291, 1292-1311, 1312-1331, 1332-1351, 1352-1371, 1372-1391Sivuja päivitetty viimeksi 29.8.2014
Sivujen ylläpito: petri salomaPOISTA_TAMA(a)rukoilevaisuus com