Länsi-Suomen
Rukoilevaisten Yhdistys ry
OoOoOoOoOoOoOoOoOoOoOoOoOoOoOoOoOoOoOoOoOoOoO


Etusivu
Tausta
Toiminta
Lähetystyö
Lehti
Biblia
Buggen postilla
Opetusta
Tilaus
Linkit
Yhteystiedot
Palaute
Kysymykset
Kysymyksen jättö
Haku
Tulostettava sivu

Kysymyksiä & vastauksia

Jos sinulla on jokin kysymys, joka askarruttaa mieltäsi, voit jättää kysymyksen tästä (nimettömänä). Kysymyksiin vastaa rukoilevaisten pastori TT Timo Laato. Kun kysymykseen on vastattu, sekä kysymys että vastaus lisätään tälle sivulle.

Palautesivun kautta voit jättää kysymyksiä, joihin saat henkilökohtaisen vastauksen eikä niitä lisätä tälle sivulle.

Timo Laato / 19.6.2006:
"Kiitän saamastani rohkaisun sanoista. Kaikkea en ole välittänyt näillä sivuilla eteenpäin, koska olen ymmärtänyt joskus jonkun tietyn viestin henkilökohtaisesti vain minulle osoitetuksi. Samoin jotkut tietyt kysymykset voi olla ehkä parempi käsitellä jossain muussa yhteydessä kuin näillä palstoilla. Käytäntöä koskevat kysymykset, joihin joskus voi olla vaikea vaikuttaa, jos tilanne syntyy nopeasti tai yllättäen, voidaan käsitellä erikseen. Ei ole syytä ruveta pohtimaan niitä liikoja näillä webbisivuilla. Kiitän kaikesta rakentavasta palautteesta."


Kysymykset: 1-200
Kysymykset: 201-400
Kysymykset: 401-600
Kysymykset: 601-800
Kysymykset: 801-1000
Kysymykset: 1001-1200
Kysymykset: 1201-1400
Kysymykset: 1401-1512

Kysymykset: 1313-1332, 1333-1352, 1353-1372, 1373-1392, 1393-1412, 1413-1432, 1433-1452, 1453-1472, 1473-1492, 1493-1512

Kysymys 1512 Lisätty: 22.11.2015
Onko messun keskeisin tarkoitus siinä, ettei pääse etääntymään Jeesuksen sovituskuolemasta? Eli auttaa pysymään armossa?
Vastaus:
Jo vain!

Kysymys 1511 Lisätty: 22.11.2015
Sanotaan että synnit saatiin anteeksi Jeesuksen kuolemassa ja sanotaan, että synnit saadaan anteeksi uskomalla. Tässä näyttäisi olevan "ristiriita". Miten selität tämän?
Vastaus:
Ristillä Jeesus on jo sovittanut kaikki syntisi. Uskon kautta sinä omaksut tuon anteeksiannon itsellesi.

Kysymys 1510 Lisätty: 22.11.2015
Concordia lehden kanta on nyt selvästi, että on hyvä asia erota kirkosta. Ketä tässä nyt pitäisi uskoa kun luterilaisilla on asiasta paljon eri näkymyksiä?
Vastaus:
Sinun pitää rukoillen etsiä Raamatun kantaa. Älä sitoudu ihmisiin ja heidän mielipiteisiinsä. Oma kantani on selvä. Voit lukea siitä enemmän marraskuun Herännäislehden artikkeleista, jotka yllättävän hyvin vastaavat Concordian lehden kirjoitteluun, vaikka alunperin kirjoitin ne ihan irrallaan siitä.

Kysymys 1509 Lisätty: 22.11.2015
En osaa Raamatun alkukieliä. Onko siis mitään järkeä minun hankkia jokin raamattuohjelma tietokoneelle, jossa suomenkielistä käännöstä voi tutkia alkukielillä?
Vastaus:
Eipä juuri.
On kumminkin monenmoisia erilaisia tietokoneohjelmia, joista joku sopinee sinullekin. :)

Kysymys 1508 Lisätty: 22.11.2015
Minkälaiseen helvettiin rukoleivaiset uskovat? Onko se ikuinen piinahelvetti?
Vastaus:
Se on se kauhea paikka, josta Jeesus sanoo, että siellä on "itku ja hammasten kiristys".

Kysymys 1507 Lisätty: 22.11.2015
Miten muutun maksimaalisen nöyräksi?
Vastaus:
Et mitenkään. Et tässä ajassa. Nöyrry kumminkin tunnustamaan omat syntisi Jeesukselle. Ja nöyrry uskomaan ne anteeksi ilman että se olisi mitenkään sinusta riippuvaista. Korota Kristuksen työt - ja kiroa omasi pelastuksesi asiassa!

Kysymys 1506 Lisätty: 22.11.2015
Miksi joidenkin kristittyjen pitää olla vankilassa vuosikausia uskonsa tähden? Miksei Jumala sallisi sitä, että he muodollisesti kieltävät uskonsa ja pääsevät vapaalle ja sitten jatkavat elämäänsä uskossa Jeesukseen. Miksi heidän pitäisi vuosikausia kestää hirvittävää kidutusta? Onko se Kristuksen muodollinen kieltäminen taktisista syistä muka väärin Jumalan silmissä, jossa sillä haluaa välttää esim. 10 vuoden vankeustuomion kurjissa oloissa?
Vastaus:
Tie on kaita. Älä yritä leventää sitä! Jeesus on luvannut voimansa omilleen ja se on ainoa turvamme. Herra meitä auttakoon.

Kysymys 1505 Lisätty: 12.11.2015
Harrastavatko rukoilevaiset vielä, Vanhan kirkkokäsikirjan mukaisesti, "vaimoin kirkkoon ottamista" eli kirkottamista lapsen syntymän jälkeen?
Vastaus:
Eipä juuri. Kerran olen sellaisessa ollut mukana. Kauan sitten. Ja en silloinkaan virantoimituksessa.

Kysymys 1504 Lisätty: 12.11.2015
Olen poika ja olen vain isällä joka toinen viikon loppu itken joka päivä isää mutta hän ei halua olla mun kanssa mikä ois tähän neuvoks
Vastaus:
Tietääkö isäsi tämän sydämesi tarpeen ja halun? Kyllä sinulla on täysi syy haluta olla isäsi kanssa. Se on ihan oikein ja tervettä tunne-elämää, mikä sinulla on. Eikä sitä sinun tarvitse tietenkään hävetä. Voisiko joskus isälle kertoa tai kirjoittaa vaikka lyhyen kortin /viestin, että "kaipaan olla kanssasi, tehdä jotain kivaa yhdessä" ja "milloin ja mitä voitaisiin tehdä"? Toivon sydämeni pohjasta, että isäsi heräisi huomaamaan tarpeesi. Ja samalla on minulla suuri tarve todistaa sinulle, että taivaallinen Isäsi ei ikänä jätä sinua yksin. Sinut on kastettu Jeesuksen omaksi ja hän sanoi jo silloin siinä yhteydessä olevansa kanssasi "joka päivä" (lue Matt. 28:20). Myös niinä päivinä, jolloin koet yksinoloa ja yksinäisyyttä. Siunausta ja voimia sinulle.

Kysymys 1503 Lisätty: 6.11.2015
Missä rukoilevaiset käyvät rippikoulunsa? Onko teillä oma vai teettekö yhteistyötä paikallisseurakutien tai muiden herätysliikkeiden kanssa?
Vastaus:
Meillä on oma rippikoulu. Teemme myös yhteistyötä.

Kysymys 1502 Lisätty: 6.11.2015
Tuli nyt vaan tällänen mieleen että onko ok eukoilla että sais tyttö ystävän?
Vastaus:
Totta kai. Rukouksessa saa jättää kaikki asiat Jumalan johdatuksen alle.

Kysymys 1501 Lisätty: 6.11.2015
Voiko samana päivänä käydä useamman kerran ehtoollisessa? Tarkoitan siis tilanteessa, jolloin käy messussa vaikkapa aamulla ja illalla vai onko se ajattelematonta ja syntiä Herran Kristuksen ruumista ja verta vastaan?
Vastaus:
Asetussanoissa on sanat: "niin usein kuin te syötte ja juotte". Ei varmaankaan nyt tarkoiteta "jatkuvasti" tai "kymmenen kertaa joka päivä". Mutta kyse ei ole synnistä, jos ehtoolliselle osallistuu uskossa ja luottamuksessa Herran apuun.

Kysymys 1500 Lisätty: 6.11.2015
On monia ammatteja, jotka sitovat paljolti viikonloppuisin, esim. hoitotyö ja muut vastaavat lähimmäisten auttamiseen liittyvät ammatit. Miten tulisi suhtautua siihen, kun väistämättä tällöin seurakuntayhteys jää vähemmälle? Ei niin, että tarkoituksena olisi haalia nimenomaan viikonlopputöitä, vaan tuonlaisissa ammateissa se on velvollisuus. Eli miten voisi ylläpitää omaa hengellistä elämää?
Vastaus:
Kyllä joku joutuu nuo työt tekemään. Ei se väärin ole osallistua siihen työhön, mitä oma kutsumus ja lähimmäisen tarve vaativat. Kuitenkin pitää huomioida, että ei paiski liika töitä juuri ja nimenomaan sunnuntaisin. On tärkeää, että pääsee osallistumaan säännöllisesti jumalanpalvelukseen. "Lepopäivä" on myös lepoa, rentoutumista ja nukkumistakin varten. Koeta kumminkin tarkoin huolehtia omakohtaisesta hartaudenharjoituksesta ihan kaikkina päivinä. Niin uskosi ravitaan.

Kysymys 1499 Lisätty: 22.10.2015
Mitä mun pitäs ajatella tästä kun käytiin koko perheen kanssa kirkossa vielä muutama vuosi sitten suunnilleen joka sunnuntai mutta enää ei olla käyty. Onko vanhemmat luopuneet uskosta vai mitä?
Vastaus:
No, onhan tämä ongelma. Oletko kuullut vanhemmiltasi jotain syytä siihen, miksi he eivät enää käy? Jos sille löytyy painavat syynsä, olisi varmaan tarvetta hakeutua seurakuntaa, jossa voi rauhassa ja levollisesti kuulla Jumalan sanaa ja nauttia ehtoollista. Voisitko kysyä tuota asiaa suoraan vanhemmiltasi? Se voisi olla herättävää heillekin pohtia asiaa avoimesti sinun kanssasi.

Kysymys 1498 Lisätty: 22.10.2015
Oon 18 v poika ja oon miettiny semmost juttuu et ku oon uskos (myös vanhemmat ) ni ku oon lukenu täält et uskovaisen pitäis käyä kokouksis ja ku me ei olla käyty monee vuotee ni riittääkö se et käyn seurakunnan nuorten illois pikkuveljen kans (kuulutaa siis helluntai seurakuntaa.
Vastaus:
Kyllä seurakuntayhteys on tärkeää, jopa välttämätöntä uskossa ja sen mukaisessa elämässä pysymiseksi. On oikein, että haluat saada vahvistusta uskollesi seurakunnan nuortenilloissa. Kumminkin olisi tärkeää käydä myös sekä ehtoollisella että ripilläkin. Tätä varten on jumalanpalvelus. En tunne tilannettasi tarkemmin. Ehkäpä tuossa seurakunnassasi ei järjestetä ehtoolliskirkkoja kuin vain nelisen kertaa vuodessa. Tarvetta varmaan olisi enemmälle. Ehtoollisessa saat todellisesti vastaanottaa Kristuksen ruumiin ja veren leivän ja viinin kanssa. Voisitko muuten kehottaa vanhempiasi lähtemään kirkkoon tai olisiko heidän poisjäännilleen joku erityinen syy? Haluavatko he kumminkin olla uskomassa Vapahtajaansa edelleen? Toivotan sinulle siunausta totuuden johdatuksessa.

Kysymys 1497 Lisätty: 22.10.2015
Jos joku rukoilee puolestani, että Jumala varjelisi minut tältä maailmalta, niin minä puolestani rukoilen hänen puolestaan, että Jumala varjelisi hänet seurakunnilta. Eletään lopunaikoja ja seurakuntia on joka lähtöön. Ja seurakunnissa on ihmisiä joka lähtöön. Maailman kanssa liiallisesti kaveraamisessa on ongelmansa, mutta niin on ongelmansa myös kaikissa seurakunnissa. Ei seurakunta automaattisesti tee ihmisestä Jeesuksen kaltaista.
Vastaus:
Olen ymmärtävinäni, että kysymys on "tosi mielessä" esitetty. Se jää kumminkin aivan liian epämääräiseksi. Tottakai jos on huonoja kokemuksia seurakunnasta, ne kuuluu seurakunnan selvittää ja siten myös pyytää anteeksi asianomaisilta. Silti seurakuntayhteys on ja tulee aina olemaan välttämätön. Juuri siksi seurakunnassa on pakko selvittää väärinkäytökset. Silti kehotan sinua löytämään itsellesi hyvä seurakuntayhteyden.

Kysymys 1496 Lisätty: 22.10.2015
Saako nukkua tyttöystävän kanssa samassa sängyssä tottakai varoen ettei tee sseksiä?
Vastaus:
Aivan turhaa ja väärin asettaa itsensä kiusaukselle alttiiksi. En kannata. Ihmisen heikkouden tuntien minussa itsessä ja muissa ei tuosta seuraa hyvää.

Kysymys 1495 Lisätty: 30.9.2015
Kysymys ekumeniasta. Miten rukoilevaisuus suhtautuu ekumeeniseen liikkeeseen. Olen itse luterilainen ja minulla ystäviä katolisesta kirkosta. Ystäväni kertoi, että voi olla mahdollista (ehkä 30 vuoden päästä), että katolainen ja luterilaiseen kirkkoon tulisi ehtoollisyhteys. Itse haluaisin käydä katolisen kirkon ehtoollisella, olen vieraillut pari kertaa heidän messuissaan. Vähän sama mitä on anglikaanien ja luterilaisten välillä. Oletko seurannut tilannetta?
Vastaus:
Katolisen kirkon ehtoollisopin suuri ongelma on messu-uhri, joka tarkoittaa Kristuksen uhraamista aina uudelleen (vaikka nykyään sellaista suoranaista ajatusta koetetaan välttää moninaisin ja erilaisin sanakääntein). Ehtoollisyhteyden syntymiseksi täytyy päästä riittävään yksimielisyyteen ehtoollisen sisällöstä sekä merkityksestä. Siihen kuuluisi aina myös ekumeniassa vakavasti totuudessa pysyen pyrkiä.

Kysymys 1494 Lisätty: 30.9.2015
Tänään oli iltamessu klo 18.00 paikkakunnallani. Se kestää yleensä 30-40 min. Jäin kotiin ja korvasin tuon messun siten, että messun ajan luin Raamattua, raamatunselitystä ja rukoilin. Näihin käytin yhteensä 35 min. Uskon että näin ravitsin itseäni yhtä tehokkaasti kuin jos olisin käynyt iltakirkossa.
Vastaus:
En mielelläni asettaisi hyviä vaihtoehtoja vastakkain ja rupeaisi sitten arvuuttelemaan, kumpi olisi "mahdollisesti ollut parempi". Voisi kait sanoa, että "molempi parempi".

Kysymys 1493 Lisätty: 30.9.2015
Muistaakseni kirjassa kristityn vaellus (John Bunyan) sanotaan, että ihminen voi olla kristitty ilman seurakuntayhteyttäkin, mutta ilman tätä yhteyttä jää paljosta paitsi.

Se riippuu ihan ihmisistä ja opetuksesta, että jääkö paitsi vai ei. Itse näkisin, että tärkeintä on, että on uskovia ystäviä. Messu on 1 tunti viikkoajasta. Viikossa on 168 tuntia, joista ainakin puolet on valveilla. Paljon oleellisempaa kuin käynti messussa on, että mitä tekee tuona 167 tunnin aikana. Messu ei takaa sitä, että asiat Jumalan kanssa ovat kunnossa aina. Itseasiassa joskus messu saattaa jollekin olla jopa väärän rauhan perusta.

Messussa tottakai kannattaa käydä, jos se on mielekästä. Kaikille se ei ole. Jos messuun meneminen aina tökkii, niin voidaan kysyä, että onko tosiaan Jumalan tahto käydä siellä joka viikko.
Vastaus:
Kannattaa silloin rukoilla, että löytäisi seurakuntayhteyden, joka ruokkii ja hoitaa. Herran ehtoollinen ei korvaudu kotona Raamattua lukemalla. Siksi kirkkoon, apostoliseen jumalanpalvelukseen!

Kysymykset: 1313-1332, 1333-1352, 1353-1372, 1373-1392, 1393-1412, 1413-1432, 1433-1452, 1453-1472, 1473-1492, 1493-1512Sivuja päivitetty viimeksi 28.11.2015
Sivujen ylläpito: petri salomaPOISTA_TAMA(a)rukoilevaisuus com